Bănci și Asigurări

Fondurile de pensii ale ING şi BERD cer Electrica să reia negocierile pentru scoaterea FP din subsidiare

Fondurile de pensii ale ING şi BERD cer Electrica să...

Autor: Roxana Petrescu

24.09.2015, 13:58 398

Mai mulţi acţionari ai Electrica (EL), printre care Fondul de Pensii Administrat Privat ING, Fondul de Pensii Facultative ING Activ, Fondul de Pensii Facultative ING Optim şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, care controlează împreună 15% din acţiunile companiei de distribuţie a energiei, cer mandatarea CA-ului Electrica pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea în vederea achiziţiei participaţiilor pe care FP le mai are în filialele Electrica.

În acest moment, FP deţine 21,9% din Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% din Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,9% din Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% din Electrica Furnizare. Consiliul de administraţie al Electrica ar trebui să finalizeze negocierile cu FP până la finalul lui martie, 2016. Solicitarea urmează să fie supusă Adunării Generale a Acţionarile Electrica pe data de 10 noiembrie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO