Bănci și Asigurări

Franks apără băncile: Aplicarea OUG 50 în forma actuală ar provoca pierderi de sute de milioane de euro băncilor

Franks apără băncile: Aplicarea OUG 50 în forma actuală ar provoca pierderi de sute de milioane de euro băncilor
28.10.2010, 15:56 52

Aplicarea OUG 50 privind creditele pentru populaţie în formaactuală ar provoca pierderi de sute de milioane euro băncilor, adeclarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, care sperăcă forma finală va minimiza costurile instituţiilor de credit şi vaasigura protecţia consumatorului, informează Mediafax Business.

Întrebat care sunt costurile pe care băncile le vor avea caurmare a aplicării ordonanţei în forma actuală, Franks a afirmat căBNR colectează în prezent datele, însăa o estimare preliminarăarată că pierderile ar putea fi de ordinul a câteva sute demilioane de euro.

Franks a făcut aceste declaraţii, joi, după o discuţie privindordonanţa cu preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi băncidin Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

"Am avut o întâlnire foarte productivă despre problemaOrdonanţei 50, respectiv cum să ne asigurăm că va fi garantată atâtprotecţia consumatorului, cât şi respectarea legislaţiei UniuniiEuropene şi protejarea sistemului financiar", a spus Franks.

El a afirmat că, potrivit legislaţiei europene, prevederileordonanţei ar trebui aplicate pentru contractele noi, nu şi pentrucele în derulare. Mai multe despre declaraţiile oficialului FMIcitiţi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO