Bănci și Asigurări

Garcon, o cafea cu informatii bancare si bursiere!

23.04.2004, 00:00 12



Banca Transilvania va deschide la finele lunii viitoare un Cafe Bank, in care va investi peste 200.000 euro. Cafeneaua care va avea 260 metri patrati va fi deschisa in piata Dorobanti, langa agentia Reiffeisen si sediul Alfa Bank.



Oamenii de afaceri bucuresteni vor putea avea acces atat la servicii specifice unei cafenele, dar si la o agentie bancara amplasata in aceeasi locatie, la divizia de brokeraj a bancii si la un reprezentant al casei de asigurari. In plus, clientii Cafe Bank vor putea urmari si cotatiile bursiere care vor fi afisate in permanenta pe monitoarele cu care va fi prevazut localul si vor avea acces la presa economica si financiara autohtona si internationala, inclusiv la emisiunile CNN si Bloomberg.



"Este un concept inovator pentru Romania si daca aceasta initiativa se va dovedi profitabila, vor fi deschise alte doua Cafe Bank, unul la Cluj si celalat la Timisoara", a declarat pentru ZF Transilvania Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania. Localuri asemanatoare au fost deschise in mai multe tari europene, iar de curand, au aparut si in Polonia. Conceptul de Bank Cafe este extrem de popular in Statele Unite, primul local de acest gen fiind deschis in Rhode Island in 1815.



Banca Transilvania a raportat pentru primul trimestru al acestui an o crestere de 60% a profitului brut in termeni nominali fata de perioada similara a anului trecut. Profitul brut al bancii dupa primele trei luni ale anului se ridica la 180,9 miliarde de lei, fata de 113,4 miliarde de lei in primul trimestru al anului 2003. Veniturile bancii au urcat cu 72% pana la 520,6 miliarde de lei in timp ce cheltuielile au s-au majorat cu 75% pana la 333,9 miliarde de lei. La finalul primului trimestrru banca inregisra active totale in valoare de 16.180 miliarde de lei (490 milioane de dolari), in crestere cu 14% fata de nivelul inregistart cu un an in urma.



Bugetul de venituri si cheltuieli al bancii pentru acest an prevede o crestere de 31% in termeni nominali a profitului brut al bancii fata de anul trecut pana la un nivel de 730 miliarde de lei. Banca mizeaza pentru intreg acest an pe venituri nete totale de 2.256 miliarde de lei, in crestere cu 45% fata de anul anterior cheltuielile urmand sa urce cu 50% pana la 1.472 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO