Bănci și Asigurări

Generali ar putea plati cea mai mare dauna din piata asigurarilor

Marie Kovarova, CEO al Generali

Marie Kovarova, CEO al Generali

01.06.2010, 23:04 70

Generali, unul din primii zece asiguratori, ar putea plati ceamai mare despagubire din piata locala a asigurarilor in urmaincendiului care a avut loc saptamana trecuta la complexulcomercial Dragonul Rosu din Capitala, pe care il asigura incepandcu anul acesta.

"In baza politei de asigurari complexe de daune materiale labunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa deevaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune. Conformprimelor estimari interne, este posibil sa asistam la cea mai maredauna din istoria pietei de asigurari din Romania. Nu avem insamotive de ingrijorare", a declarat Marie Kovarova, directorulgeneral al Generali.

Dauna ar putea depasi astfel nivelul de 10 milioane de dolari,la care s-a situat cea mai mare despagubire inregistrata pana inprezent in piata asigurarilor, platita de Astra Asigurari in urmaavarierii unei aeronave a Tarom in decembrie 2007.

De asemenea, anul trecut a avut loc un incendiu puternic lacladirea de birouri Millennium din centrul Capitalei, insa aceastaera asigurata in strainatate, la AIG Germania. Valoareadespagubirii nu a fost facuta publica, dar este estimata la 15-20mil. euro.

In 2009, cea mai mare despagubire platita de un asigurator local(si facuta publica) s-a ridicat la 5 mil. euro. Suma a fost platitade Omniasig, pentru o polita de asigurare a unor lucrari deconstructii.

Generali s-a numarat anul trecut printre asiguratorii care auplatit cele mai mari daune. Astfel, compania a achitat 1,2 mil.euro in urma unui incendiu la un imobil pe care il avea asigurat.De obicei, asiguratorii cumpara reasigurare pentru politele de maridimensiuni, astfel incat situatia financiara sa nu le fiedestabilizata in cazul aparitiei unei daune de mari dimensiuni.

Incendiul de la complexul comercial Dragonul Rosu a avut locmiercurea trecuta. Complexul este controlat de omul de afaceriNicolae Dumitru, prin intermediul grupului de firme Niro. In urmaincendiului au fost serios afectate 38.000 de metri patrati demagazine, iar un pompier a decedat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO