Bănci și Asigurări

Grawe face profit de 1,8 mil. euro la afaceri in scadere cu 11%

17.11.2009, 23:08 23

Grawe, companie a grupului austriac Grazer Vesicherung,specializata pe asigurari de viata, a incheiat primele noua luni cuun profit net de 7,6 mil. lei (1,8 mil. euro), fata de o pierderein perioada similara din 2008, in conditiile in care primele brutesubscrise au scazut cu 11%, pana la 57,2 mil. lei.

"Obtinerea acestui rezultat se datoreaza imbunatatiriiprofitului obtinut din investitii pe fondul stabilizarii pietei decapital si al nivelului ridicat al dobanzilor de pe piata. Laaceasta se adauga si masurile de reduceri de cheltuieli", au notatreprezentantii Grawe.

Daunele platite in intervalul ianuarie-septembrie 2009 autotalizat 1,35 milioane de lei, comparativ cu 3,86 milioane de leiin aceeasi perioada a anului trecut.

Companiile de asigurari de viata s-au confruntat, de lainceputul acestui an, cu foarte multe iesiri din portofoliuconcomitent cu scaderea numarului de polite incheiate, darreprezentantii Grawe se asteapta ca situatia sa se stabilizeze inperioada urmatoare.

"Preconizam ca nivelul iesirilor din portofoliu sa stagneze panala sfarsitul anului, iar vanzarile de polite noi sa revina lanivelul ultimelor luni ale anului trecut incepand cu primultrimestru din 2010."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO