Bănci și Asigurări

Grupul german E.ON, cu operaţiuni în România, emite două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 mld. euro, scadente în august 2023 şi martie 2029, ca prefinanţare pentru exerciţiul financiar 2024

Grupul german E.ON, cu operaţiuni în România, emite...

Autor: Cristina Bellu

23.08.2023, 13:50 245

Grupul german E.ON, prezent şi în piaţa de energie electrică şi de gaze naturale din România, a emis două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, scadente în august 2023 şi martie 2029, şi susţinute de un portofoliu de comenzi de 4,3 miliarde de euro.

Acţiunea a luat în calcul obţinerea unei părţi din necesarul de finanţare pentru 2024, cu focus pe obţinerea de fonduri pentru finanţarea proiectelor care vizează tranziţia energetică.

În cadrul acţiunii, grupul a emis obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadenţa în martie 2029, şi cupon de 3,75%, în paralel cu obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadenţa în august 2023 şi cupon de 4%.

„Cererea ridicată din partea investitorilor subliniază încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră, care se concentrează pe sustenabilitate, digitalizare şi creştere. E.ON este hotărât să ducă mai departe tranziţia energetică în Europa. Vrem să investim, în total, 33 de miliarde de euro în tranziţia energetică până în 2027. Obligaţiunile verzi sunt un instrument financiar important pentru a face acest lucru şi vom continua să le folosim pentru finanţarea noastră în viitor", spune Marc Spieker, directorul financiar al E.ON

Potrivit acestuia, mediul atractiv al pieţei a permis E.ON să prefinanţeze semnificativ nevoile de finanţare pentru viitorul exerciţiu financiar 2024, în timp ce nevoile de finanţare pentru 2023 au fost deja acoperite cu succes, în ianuarie, printr-o emisiune de obligaţiuni de 1,8 miliarde de euro.

Bank of America Securities, Deutsche Bank, Natwest Markets şi Unicredit au avut calitatea de agenţi activi în tranzacţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO