Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR: Trebuie să fac o atenţionare pentru cei care se reped acum să ia credite în valută, considerând că sunt mai ieftine: Dobânzile la euro şi dolar vor mai creşte! Ce mai spus Isărescu

Guvernatorul BNR: Trebuie să fac o atenţionare pentru...

Autor: Claudia Medrega

15.05.2023, 07:37 985

„Băncile au lichiditate. Faptul că sunt prudente în creditare este o reacţie normală. Creditele ipotecare şi de consum au scăzut treptat, era normal pentru că am înăsprit politica monetară, am majorat dobânzile“, susţine guvernatorul BNR.

Creditarea va continua, dar într-un ritm mai ponderat, cores­pun­zător condiţiilor actuale interne şi inter­naţionale, iar prudenţa băncilor este normală după înăsprirea politicii monetare şi majorarea dobânzilor, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Băncile au lichiditate. Faptul că sunt prudente este o reacţie normală la maniera în care percep situaţia din România. Creditele ipo­te­care şi creditele de consum au scăzut treptat, era normal pentru că am înăsprit politica mone­tară, am majorat dobânzile. S-au mai înăsprit con­diţiile de creditare pentru a păstra stabi­lita­tea financiară. Avem nevoie de stabilitate financiară. Creditarea va continua, dar într-un ritm mai ponderat corespunzător condiţiilor actuale, interne şi internaţionale“, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR la prezen­tarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO