Bănci și Asigurări

Guvernul american va anula datorii studenţeşti de cel puţin 108 miliarde dolari

Guvernul american va anula datorii studenţeşti de cel...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.12.2016, 00:00 939

Guvernul federal al SUA este pe cale să anuleze datorii studenţeşti de cel puţin 108 miliarde dolari în următorii ani, în condiţiile în care tot mai mulţi debitori caută ajutor pentru rambursarea creditelor, ceea ce duce la diminuarea veniturilor unui program naţional de finanţare a învăţământului superior, scrie The Wall Street Journal. 

Corpul de Control al Administraţiei (Government Accountability Office) a dezvăluit suma într-un raport adresat Congresului în care pentru prima dată este estimat costul complet al programelor care stabilesc ratele lunare ale debitorilor în funcţie de veniturile acestora şi în cele din urmă anulează o parte din datorii.

Analiza critică metodele de contabiltate ale guvernului aplicate portofoliului de 1.260 miliarde de dolari de credite studenţeşti, identificând erori care au dus la modificarea semnificativă a estimărilor privind veniturile de-a lungul anilor. Guvernul spune că încă se aşteaptă ca aceste programe să aducă profit pe termen lung, dar şi-a redus de multe ori aşteptările privind veniturile.

Preşedintele ales Donald Trump a spus în timpul campaniei electorale că sprijină ideea de a ajuta studenţii care şi-au finanţat cu împrumuturi studiile. El a propus stabilirea unor plăţi de 12,5% din venit şi iertarea de datorii după 15 ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO