Bănci și Asigurări

Idea Leasing a dat finanţări de 366 mil. lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu peste 15%

Com­pania are o cotă de piaţă confortabilă de 18% şi men­ţine la o distanţă semnificativă de ur­mătorul clasat Impuls Leasing, care a finan­ţat  bunuri  de 155 mil. euro în 2015.

Com­pania are o cotă de piaţă confortabilă de 18% şi men­ţine la o distanţă semnificativă de ur­mătorul clasat Impuls Leasing, care a finan­ţat bunuri de 155 mil. euro în 2015.

Autor: Anelis Baciu

29.11.2016, 00:05 698

Idea Leasing, companie contro­la­tă de grupul polonez Getin Holding, a fi­nanţat în intervalul ianuarie-sep­tembrie al acestui an bunuri în valoare de 356 milioane de zloţi polonezi ( 366 mil. lei), în creştere cu mai mult de 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, po­trivit informaţiilor pu­blicate de grup. Astfel, portofoliul to­tal al Idea Leasing a ajuns la finalul lunii septembrie la 598 milioane de zloţi polonezi (616 mil. lei).

Idea Leasing a fost preluată de grupul Getin, care deţine pe plan local şi Idea Bank în 2014 de la Volksbank, com­pania numindu-se atunci VB Leasing. Polonezii au plătit austriecilor de la Volksbank aproximativ 55 milioa­ne de lei pentru divizia de leasing.

Idea Leasing s-a situat anul trecut în topul celor mai mari zece companii de leasing din piaţa locală, cu o cotă de piaţă de peste 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO