Bănci și Asigurări

Inca patru administratori de pensii obligatorii

02.08.2007, 18:53 8

Patru noi jucatori au intrat in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonul II): Omniasig, Interamerican, Prima si AIG, dupa ce au fost autorizati ieri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
In urma cu o saptamana, Comisia a dat unda verde pentru administrarea fondurilor de pensii din pilonul II companiilor ING, Aviva si Allianz-Tiriac.
Odata cu licenta de administrator, companiile autorizate ieri au primit si aprobarea pentru primul prospect al schemei de pensii administrate privat.
Tot ieri CSSPP a autorizat Raiffeisen Bank ca depozitar al activelor fondurilor de pensii din pilonul II si companiile Deloitte si PricewaterhouseCoopers ca auditori.
Potrivit legislatiei in vigoare, pentru a administrarea de pensii obligatorii (pilonul II) trebuie infiintata o companie separata, care sa aiba doar acest obiect de activitate.
Omniasig Fond de Pensii a fost infiintata de israelienii de la TBIH (90%) si compania de asigurari Omniasig (10%).
Actionarii companiei au declarat ca vor investi in aceasta 10 milioane de euro in compania de pensii. Jumatate din suma va merge in capitalul social al Omniasig Fond de Pensii, peste un milion de euro vor fi cheltuiti pentru o campanie publicitara, iar restul banilor vor fi folositi pentru inceperea operatiunilor si recrutarea agentilor de marketing, care se vor ocupa de atragerea clientilor.
Interamerican Fond de Pensii face parte din grupul olandez Eureko si si-a propus sa controleze 10-15% din piata pensiilor private obligatorii. Compania si-a stabilit deja strategia de investitii pentru fondul pe care il va administra: 20% din active vor fi plasate in actiuni listate, 20% in obligatiuni corporative listate si restul de 60% in instrumente cu venit fix.
Prima este compania locala de pensii a grupului sloven Prva si si-a stabilit drept obiectiv atragerea a 350.000 de clienti pana la sfarsitul anului, adica obtinerea unei cote de 10% din piata pensiilor private obligatorii.
AIG Fond de Pensii apartine celui mai mare grup de asigurari din lume, American International Group, prezent pe piata locala printr-o companie de asigurari de viata (AIG Life) si una de asigurari generale (AIG Romania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO