Bănci și Asigurări

Infuziile de capital în sectorul financiar au depăşit 100 mil. euro în primele 11 luni din 2017. Cei mai mulţi bani, în asigurări

Infuziile de capital în sectorul financiar au depăşit...

Autor: Claudia Medrega

29.01.2018, 00:08 512

♦Cea mai mare parte a majorărilor de capital (aproximativ 60%) a mers anul trecut în asigurări. Şi cea mai mare majorare de capital, de aproape 22 de milioane de euro, a fost operată anul trecut la compania de asigurări Euroins.

Investitorii străini care deţin businessuri în industria financiară din România au adus aproximativ 104 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în primele 11 luni din 2017, în scădere faţă de anul 2016, arată datele agregate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Majoritatea infuziilor de capital – aproximativ 60% (echivalentul a 61,5 milioane de euro) - au fost direcţionate către sectorul asigurărilor, care în ultimii ani a ţinut capul de afiş al majorărilor de capital, poziţie ocupată în mod tradiţional de sectorul bancar.

Băncile au primit anul trecut infuzii de capital în valoare de circa 37 milioane de euro, în timp ce majorările de capital ale IFN-urilor au însumat aproximativ 5,4 milioane de euro în intervalul ianuarie-noiembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO