Bănci și Asigurări

ING crediteaza Compania de Autostrazi

04.06.2004, 00:00 15



Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a contractat joi a treia transa, in valoare de 2.800 miliarde lei (68 de milioane echivalent euro) si 17,5 milioane euro, a unui credit sindicalizat intermediat de ING Bank.



In afara de ING Bank, din sindicatul bancar mai fac parte Banca Comerciala Romana, BRD-Groupe Societe Generale, HVB Bank, Banc Post, National Bank of Greece, Alpha Bank si Unicredit.



Suma completeaza creditul initial acordat de cinci banci la sfarsitul anului precedent. Astfel, valoarea totala a imprumutului a ajuns la 6.400 miliarde lei si 17,5 milioane euro (echivalentul a 173,6 milioane de euro).



Creditul este destinat modernizarii si dezvoltarii infrastructurii drumurilor, in conformitate cu planurile de reabilitare a drumurilor nationale si cu programul de autostrazi.



"Parteneriatul dintre banci si CNADNR pentru finantarea lucrarilor la drumurile nationale, ca bunuri proprietate publica, s-a realizat intr-o perioada foarte scurta si pentru prima data in Romania. Banii vor fi folositi pentru continuarea strategiilor aprobate de conducerea ministerului", au declarat reprezentantii CNADNR.



Acest tip de finantare a proiectelor publice majore este folosit pe scara larga in strainatate, insa in Romania acesta este primul credit sindicalizat acordat de banci pentru un proiect al statului: "Este un moment important si, in acelasi timp, unul de normalitate. Aceasta aventura financiara a inceput in urma cu un an de zile, cand opt banci din Romania s-au ambitionat sa demonstreze ca piata romaneasca functioneaza si ca putem face tranzactii de genul si dimensiunea celor de pe piata internationala", a declarat Misu Negritoiu, director general adjunct al ING Bank Romania.



In opinia lui Negritoiu, bancile pot si trebuie sa-si asume un rol important in procesul aderarii la U.E. iar implicare lor in acest proiect este o dovada a acestui fapt: "Faptul ca ING continua sa sprijine dezvoltarea infrastructurii de drumuri si autostrazi din Romania dovedeste inca o data ca dorim sa avem o prezenta cat mai activa pe aceasta piata si sa sprijinim dezvoltarea economica a Romaniei. Infrastructura de drumuri si autostrazi este o prioritati pentru Romania, mai ales in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, proces in care dorim sa fim un partener puternic".



ING Bank Romania, membra a ING Group, este prezenta pe piata din 1994 sI are in prezent 700 de angajatI, operand in 63 de orase. La sfarsitul anului trecut banca detinea active in valoare de 630,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO