Bănci și Asigurări

ING Viata: subscrieri in scadere, dar profit dublu la 9 luni

11.11.2009, 23:23 16

ING Asigurari de Viata si-a dublat profitul brut obtinut inprimele noua luni comparativ cu perioada similara din 2008 chiardaca primele brute subscrise de companie in intervalulianuarie-septembrie au scazut cu 9%, pana la 387,5 mil. lei (92,6mil. euro), arata datele companiei.

Profitul brut consemnat de asigurator in primele trei trimestrea fost de 75,5 mil. lei (18 mil. euro) comparativ cu 32,4 mil. leiin aceeasi perioada din 2008 in conditiile in care si activeleadministrate au urcat cu 11%, ajungand la 1,72 mld. lei (circa 410mil. euro) la sfarsitul lunii septembrie pe fondul apetentei maimari a clientilor pentru produsele de protectie.

Somajul a marit numarul rezilierilor decontracte

Piata de asigurari de viata a fost afectata puternic de scadereaveniturilor disponibile ale populatiei si de cresterea somajului,in prima parte a anului fiind consemnata o crestere a numaruluicontractelor reziliate. Jucatorii din domeniu spun insa ca situatias-a ameliorat in ultima vreme, dar nu se asteapta la o revenirespectaculoasa in lunile care vor urma.

"Observam o scadere constanta a numarului de rezilieri si oapetenta mai mare a clientilor pentru produsele de protectie.Totusi, perpetuarea impactului financiar al crizei asuprapopulatiei si companiilor si instabilitatea din mediul politicromanesc ne determina sa fim mai rezervati in privinta uneireveniri rapide a pietei de asigurari in zona pozitiva", comenteazaCornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.Clientii ING Asigurari de Viata au continuat totusi sa-si reziliezecontractele si in trimestrul trei, dar numarul celor care au alesaceasta varianta a scazut cu 17% comparativ cu intervalulaprilie-iunie si cu 23% fata de primele trei luni ale anului, maispun reprezentantii companiei.

Centru regional de servicii la Cluj peste unan

Pentru activitatile de asigurari din regiune, ING are in plandeschiderea unui centru de servicii la Cluj-Napoca in al treileatrimestru al anului viitor, care se va ocupa de operatiunile dinzona Europei Centrale si de Est.

La nivel de grup, ING a inregistrat un profit net de 778 mil.euro in trimestrul al treilea, din care peste 260 mil. euro dinoperatiunile bancare. Comparativ cu perioada aprilie-iunie,profitul grupului a crescut de trei ori.

Cat priveste operatiunile bancare locale, grupul estimeaza cadivizia de retail a ING Bank Romania va intra pe profit indecembrie, dupa cinci ani de la lansare.

Pe segmentul ipotecar, creditele neperformante ale bancii s-aumentinut in trimestrul trei la 0,4% din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO