Bănci și Asigurări

Înţelegerea dintre guvern şi comercianţi se vede în statistici. Preţurile alimentelor încep să scadă, chiar dacă inflaţia generală nu se mişcă în jos. Preţul medicamentelor a crescut însă cu 21% într-o singură lună

Autor: Iulian Anghel

14.09.2023, 08:30 138

Rata anuală a inflaţiei a rămas în august la 9,4%, la fel ca în iulie Dar în august, faţă de iulie preţurile la unele alimente au început să scadă.

Suntem în plin sezon agricol, anul a fost bun pentru agricultură şi este firesc ca preţul roşiilor sau al castraveţilor să scadă, având în vedere abundenţa de pe pieţe. Dar scade şi preţul la alte produse alimentare care nu sunt de sezon.

„Se pare că înţelegerea a funcţionat în august”, spune economistul-şef al ­Raiffeisen Bank Ionuţ Dumitru, cu referire la plafonarea marjei de profit conve­nită de guvern cu reţelele de distribuţie a alimentelor la 20% faţă de costul de producţie, pentru câteva produse de bază.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO