Bănci și Asigurări

Interamerican si-a ratat tinta de vanzari pe sanatate

29.11.2005, 17:40 21

Compania de asigurari Interamerican a vandut de zece ori mai putine polite de asigurare privata de sanatate decat si-a propus in luna iunie, atunci cand s-a lansat pe aceasta piata. Volumul vanzarilor este de 600 de polite, in conditiile in care compania estima ca va incheia circa 7.000 de contracte de asigurare pana la sfarsitul anului.

Pentru 2006, obiectivul de vanzari al asiguratorului este de 5.000 de polite. Pentru politele de asigurare de sanatate, Interamerican colaboreaza cu Euroclinic, primul spital privat din Romania. Acesta a fost construit de grupul financiar Eureko, ca o aripa a spitalului Floreasca. Eureko este un grup inregistrat in Olanda si prezent in Romania prin Interamerican si Medisystem. Spitalul a fost deschis cu cinci luni in urma si a avut pana in prezent circa 2.010 pacienti, peste 75% dintre acestia fiind din afara sistemului de asigurare al Interamerican. Astfel multe persoane prefera sa plateasca pe loc serviciile medicale, atunci cand au nevoie de ele, decat sa isi faca asigurare.

In perioada iunie-noiembrie, la Euroclinic au fost efectuate 3.880 de consultatii, 105 interventii chirurgicale si 37 de nasteri, iar numarul pacientilor spitalizati se ridica la 400. Durata medie de spitalizare este, conform reprezentantilor Euroclinic, de 2,3 zile. Costul unei consultatii la un medic specialist este de 20 de euro (peste 720.000 de lei vechi), iar la un profesor universitar - de 30 de euro (peste un mil. lei vechi). Pentru o operatie de apendicita, de exemplu, un pacient al Euroclinic trebuie sa plateasca 790 de euro (circa 28 de mil. lei vechi), iar pentru o nastere 1.550 de euro (peste 55 mil. lei), daca este normala, si 2.100 de euro (circa 75 mil. lei), daca se face prin cezariana. Aceste preturi includ si cazarea in rezervele spitalului.

"Investitia in acest spital a fost de aproximativ 10 milioane de euro", a declarat Radu Dop, directorul general al Euroclinic. In perioada iunie-noiembrie, spitalul a realizat incasari de peste 333.000 de euro (1,2 mil. lei). El spune ca Euroclinic va obtine profit peste aproximativ un an, chiar daca initial a fost estimata o perioada cu pierderi de peste doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO