La ce să ne aşteptăm de la Bancpost în acest an

15 ian 2016 Autor: Claudia Medrega

Bancpost, subsidiara locală a grupului grec Eurobank, aflată în top 10 al băncilor după active, ar putea să încerce în acest an să refacă lichidităţile pierdute de bancă în ultimii ani, să cureţe bilanţul de credite neperformante (NPL) şi să crească businessul.

Totodată, rămâne de văzut care va fi strategia grupului grec Eurobank în privinţa subsidiarei din România, respectiv dacă merg înainte cu banca sau pregătesc eventuale tranzacţii.

Bancpost a pierdut cotă de piaţă în anii de criză şi a alunecat în topul băncilor până pe locul zece, ceea ce a atras după sine un proces dur de restructurare în urma căruia o parte din reţeaua de sucursale a fost închisă. Banca a ajuns la o reţea de circa 150 de unităţi, 7 centre de afaceri corporate şi 5 centre regionale retail, cu jumătate mai puţin faţă de acum patru ani. În urma optimizării reţelei, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 17%, în timp ce indicatorul costuri/venituri s-a ajustat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Bancpost
, banca
, eurobank
, grecia
, pierdere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide