Bănci și Asigurări

Leul se aliniază celorlalte valute din regiune şi pierde teren

Leul se aliniază celorlalte valute din regiune şi...

Autor: Marius Oncu

15.10.2014, 00:01 249
Cursul de schimb a închis ieri în creştere cu un ban şi a depăşit pragul de 4,41 lei/euro, pe volume ridicate în piaţa interbancară, deprecierea leului fiind în linie cu cea a altor monede importante din regiune. La finalul şedinţei, euro se tranzacţiona în piaţa interbancară la 4,412 lei, în creştere cu peste un ban faţă de finalul şedinţei de luni. Băncile comerciale au tranzacţionat într-un interval de un ban, cu minimul la 4,4035 lei/euro şi maximul la 4,4133 lei/euro, pe volume cu o treime mai mari decât media zilnică, afirmă dealerii.
 
Leul s-a depreciat în linie cu alte monede din regiune, în contextul unei atitudini mai precaute a investitorilor pe pieţele financiare din Europa Centrală şi de Est. Forintul şi zlotul au avut marţi o evoluţie similară cu cea a leului şi s-au depreciat cu 0,2% în raport cu euro. Cursul anunţat de BNR a crescut marţi cu aproape un ban şi a depăşit pragul de 4,41 lei/euro pentru prima dată în ultima săptămână. Un euro a fost cotat ieri la 4,4109 lei. Paritatea dolarului a urcat cu 1,5 de bani, la 3,4874 lei, după ce scăzuse uşor luni. 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO