Bănci și Asigurări

„Lichiditatea din piaţă va rămâne abundentă“

„Lichiditatea din piaţă va rămâne abundentă“

Autor: Liviu Popescu

09.03.2016, 00:05 353
Băncile au ţinut la BNR 13 mld. lei în fiecare zi din februarie, dublu faţă de volumul de acum un an.
 
Băncile au ţinut la BNR prin facilitatea de depozit pe o zi aproximativ 13,4 mld. lei (echivalentul a 3 mld. euro) în fiecare zi lu­cră­toare din luna februarie, dublu faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR. Volumul mare al depunerilor zilnice la banca centrală din februarie vine după ce în prima lună din 2016 a fost înregistrat maximul ultimului deceniu, de circa 19 mld. lei.
 
„Este un rezultat destul de bun dacă ţinem cont de volumul net de emisiuni de 3,3 mld. lei în primele două luni ale anului şi de surplusul bugetar mare din ianuarie 2016. Reiterăm că în absenţa unui salt mare al surplusului fiscal (pe fondul unor cheltuieli publice slabe), lichiditatea din piaţa monetară ar trebui să rămână abundentă până când banca centrală va începe să întărească politica monetară“, scriu analiştii de la ING Bank într-un raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO