Bănci și Asigurări

Millennium şi-a redus pierderea semestrială la 1 mil. euro înainte de vânzare

Millennium şi-a redus pierderea semestrială la 1 mil....

Autor: Anelis Baciu

30.07.2014, 00:06 347
Millennium Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup portughez, a încheiat prima jumătate a anu­lui cu pierderi de un milion de euro, de trei ori mai mici decât rezultat negativ înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de grup.
 
Totuşi, grupul Millennium şi-a constituit un provizion de 34 mil. euro în contul pierderilor pe care le va înregistra ca urmare a vânzării subsidiarei locale către ungurii de la OTP. Millennium intrase pe piaţa locală în 2007 printr-o investiţie de la zero, dar planurile de dezvoltare iniţiale ale portughezilor au fost date peste cap de criza economică.
 
Millennium şi-a redus costurile operaţionale cu 17%, până la 12,4 mil. euro în primul semestru, iar principalele măsuri luate în această direcţie au vizat reducerea numărului de sucursale şi restructurări de personal. La finalul lunii iunie portughezii mai aveau 56 de sucursale pe plan local, faţă de 65 în iunie 2013. Numărul de angajaţi a fost redus de la 584 la 528 în contextul strategiei de simplificare a schemei organizaţionale.
 
„Reducerea costurilor a avut un efect  pozitiv asupra veniturilor nete, însă veniturile totale bancare au scăzut din cauza operaţiunilor de tranzacţionare. Totodată, banca şi-a redus nivelul creditelor neperfor­mante“, se arată în raportul semestrial al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO