Bănci și Asigurări

Nicio bancă franceză nu vrea să se vadă cu Marine Le Pen pentru a discuta finanţarea campaniei electorale

Nicio bancă franceză nu vrea să se vadă cu Marine Le...

Autor: Ştefan Stan

10.01.2017, 13:22 294

Marine Le Pen, liderul partidului Frontului Naţional din Franţa, a spus că toate băncile franceze au refuzat să se întâlnească cu ea pentru a discuta posibilitatea finanţării campaniei prezidenţiale, scrie Bloomberg.

Toţi ceilalţi candidaţi au primit finanţări din partea băncilor, a spus Le Pen într-un interviu pentru televiziunea France 2.

”Faptul că băncile nu vor să ne crediteze pe noi, jucând astfel un rol politic, este o problemă reală pentru democraţie”, a spus ea. ”Băncile au ajuns să decidă cine candidează şi cine nu”, a adăugat ea.  

Liderul partidului anti-euro şi anti-imigraţie Frontul Naţional a spus că îşi va îndrepta atenţia către bănci străine pentru finanţare.

În Franţa, fonduri publice sunt oferite către candidaţi pentru cheltuielile de campanie după alegeri, dacă reuşesc să obţină măcar 5% din voturi. Sondajele arată că Le Pen va câştiga cel puţin 20% din voturi în prima rundă a alegerilor prezidenţiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO