Bănci și Asigurări

Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 1,7 mld. lei în primele nouă luni din 2023. Doar pe zona auto, Casco şi RCA subscrierile au ajuns la 1,2 mld. lei

Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 1,7 mld. lei în...

Autor: Mircea Nica

14.12.2023, 09:30 63

Despăgubirile plătite de companie în primele nouă luni din 2023 au ajuns la 840 mil. lei, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, din care peste 730 mil. lei, respectiv 88%, au fost bani plătiţi pentru daunele din zona auto.

Omniasig, comanie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 1,7 mld. lei, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Anul 2023 s-a dovedit a fi un an intens, plin de schimbări şi evenimente neprevăzute, care a pus la încercare adaptabilitatea companiilor de asigurări. Rezultatele pozitive înregistrate pe majoritatea liniilor de asigurare sunt dovada acestui lucru. În primele nouă luni ale anului, Asigurările de tip property au înregistrat o creştere de aprox. 20%, ceea ce denotă o conştientizare din ce în ce mai mare a nevoii de protecţie prin asigurare, atât în rândul clienţilor corporate, cât şi al persoanelor fizice. Astfel, într-un context aflat într-o continuă schimbare, vom continua să urmărim tendinţele, să înţelegem nevoile clienţilor noştri şi să ne adaptăm produsele şi serviciile corespunzător. Urmărim o creştere sustenabilă, atât din punctul de vedere al performanţelor financiare, cât şi al impactului nostru asupra mediului şi societăţii”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO