Bănci și Asigurări

Omniasig a plătit despăgubiri în valoare de 283 mil. lei în prima jumătate a anului

Omniasig a plătit despăgubiri în valoare de 283 mil....

Autor: Anelis Baciu

22.09.2016, 12:34 357

Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a plătit despăgubiri în valoare de 283 milioane de lei (64 mil. euro) în intervalul ianuarie-iunie a acestui an. Plăţile în contul daunelor au reprezentat circa 62% din primele brute subscrise în aceeaşi perioadă a anului.

Cea mai mare despăgubire, de peste 7,2 milioane de lei, a fost plătită în contul unei poliţe property pentru acoperirea pagubelor produse de un incediu la un hotel.

Sume semnificative au fost plătite şi în baza poliţelor auto obligatorii (RCA). Cea mai mare depăgubire RCA din primele şase luni ale anului a cumulat 2,8 milioane de lei şi a fost plătită pentru acoperirea vătămărilor corporale. În cazul asigurărilor auto facultative Casco şi a celor de locuinţe daunele sunt mult mai mici. Cele mai importante sume păltite pe aceste două segmente au fost de 333.342 lei (Casco) şi 258.000 lei (Locuinţe).

Omnaisig acupa la finalul lunii iunie locul trei în clasamentul asigurătorilor locali cu prime subscrise de 455 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO