Bănci și Asigurări

Patru companii de asigurări, suspectate de ASF că refuză să vândă poliţe RCA pe o lună

Patru companii de asigurări, suspectate de ASF că...

Autor: Anelis Baciu

138
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat controale în regim de urgenţă la com­paniile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, acestea fiind suspectate că refuză să ofere cota­ţii pentru poliţele auto obligatorii (RCA) pe durată de o lună.
 
„Având în vedere informaţiile vehi­culate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, ASF a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe aceas­tă temă la societăţile: Asirom, Gene­rali, Groupama şi Uniqa. Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control“, a transmis ASF. Cele patru companii controlau în martie 25% din primele brute totale subscrise pe RCA, echivalentul a 265 mil. lei.
 
Posibilitatea încheierii poliţei RCA pe o lună este prevăzută în noua lege RCA, care prevede printre altele şi un tarif de referinţă calculat semestrial de ASF, dar şi limitarea la 25% a cheltuielilor companiilor de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO