Companii

PeliFilip îi asistă pe grecii de la NBG în procesul de vânzare a Băncii Româneşti către OTP

Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip

Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip

Autor: Cristina Bellu

28.07.2017, 11:33 290

Casa de avocatură PeliFilip asistă grupul elen National Bank of Greece (NBG) în tranzacţia de vânzare către OTP Bank România a pachetului de acţiuni deţinut la Banca Românească, reprezentând 99,28% din capitalul social şi a unui portofoliu de credite.

„Suntem onoraţi să asistăm National Bank of Greece la finalizarea celei mai mari tranzacţii din domeniul bancar din ultimii doi ani.(...)”, a spus Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.

Achiziţia Băncii Româneşti va avea un impact important pentru OTP Bank, în condiţiile în care sucursala locală a grupului maghiar va intra în top zece bănci locale după active, posibil pe locul opt, cota de piaţă a OTP Bank România urmând să crească în urma finalizării tranzacţiei la aproximativ 4%.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere şi este estimată pentru începutul anului 2018.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan şi Alina Stancu Bîrsan, parteneri, şi le-a inclus pe Mirona Apostu (Senior Associate), Olga Niţă (Senior Associate), Rebecca Marina (Associate) şi Sânziana Bîrsanu (Associate).

PeliFilip a lucrat la această tranzacţie alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocaţii internaţionali ai vînzătorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO