Bănci și Asigurări

Peste 8.800 de angajaţi din bănci au pe mână creditarea firmelor

Peste 8.800 de angajaţi din bănci au pe mână...

Autor: Anelis Baciu

11.07.2017, 00:07 850

Aproximativ 20.500 de angajaţi din sectorul bancar, adică aproximativ 37% din numărul total de salariaţi, sunt implicaţi în activitatea de creditare, cei mai mulţi având pe mână gestionarea împrumuturilor pentru populaţie, potrivit datelor BNR. Numărul ofiţerilor bancari care lucrează în creditarea de retail reprezintă 57% din personalul implicat în creditare, adică circa 11.700 de persoane. Pe de altă parte, în finanţarea firmelor (IMM-uri şi companii) lucrează 8.800 de ofiţeri bancari. În medie un singur angajat care lucrează în creditare gestionează împrumuturi în valoare de 9,7 mil. lei.

„Consider că structura de personal este adecvată. Pe creditarea de retail se munceşte mai mult pentru a genera volume mari, în timp ce pe segmentul companiilor sunt credite cu o valoare mult mai mare, iar de regulă un singur astfel de credit este echivalentul a unor zeci de împrumuturi de retail“, a explicat Aurelian Dochia.

Marea majoritate a angajaţilor din bănci, 73% au studii economice, în timp ce în cazul personalului din creditare procentul celor cu studii economice ajunge la 93%, conform datelor BNR. Un număr foarte redus, de sub 1%, din angajaţii băncilor au certificări internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO