Bănci și Asigurări

"Prima casa” 2: Credite de 36,5 mil. € tot pentru case vechi

02.05.2010, 23:00 29

Circa 850 de clienti ai bancilor au obtinut un credit ipotecarin a doua etapa a programului "Prima casa", insa niciunul nu aputut imprumuta bani pentru constructia unei locuinte - individualsau prin asociere - pentru ca nu au fost definitivate conventiilede aplicare a normelor, afirma reprezentantii Fondului National deGarantare a Creditelor pentru IMM.

"Avem informatii ca bancile au in analiza astfel de solicitari,dar vom putea primi spre analiza aceste dosare dupa definitivareaconventiilor de aplicare a normelor programului", au declaratpentru ZF oficialii Fondului.

Valoarea creditelor aprobate pana acum insumeaza 36,5 mil. euro,majoritatea finantarilor fiind pentru apartamente de doua camereconstruite inainte de 2008.

In continuare, "Prima casa" nu-si poate atinge scopul destimulare a pietei con­struc­tiilor noi. Pentru locuinte vechi,ritmul de aprobare a dosarelor de catre Fond s-a men­ti­nut lanivelul de anul trecut, de circa 85-100 de dosare/zi, o cincimedintre acestea avand insa documente lipsa si fiind returnate sprecompletare bancilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO