Bănci și Asigurări

Prima licitaţie din martie: statul ia 600 mil. lei pe trei ani la un cost de 1,9% pe an

Prima licitaţie din martie: statul ia 600 mil. lei pe...

Autor: Liviu Popescu

04.03.2016, 00:00 78

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 600 milioane de lei (echivalentul a 135 mil. euro) printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu scadenţa în aprilie 2019 la un nivel mediu ponderat de 1,9% pe an. Statul s-a împrumutat la un cost mai ridicat faţă de precedenta licitaţie cu astfel de titluri de stat, când nivelul mediu ponderat al randamentului s-a ridicat la 1,7%.

“Licitaţia nu ar trebui să fie spectaculoasă după recenta corecţie a obligaţiunilor suverane din pieţele dezvoltate (şi din cea locală), fapt care ar putea duce la o cerere mai slabă decât în lunile precedente“, scriu analiştii de la ING Bank într-o notă de studiu.

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute în luna martie de la bănci aproximativ 4 miliarde de lei (900 mil. euro) şi 250 milioane de euro prin emisiunea de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie. Împrumuturile denominate în lei constau în 1 miliard lei în certificate de trezorerie şi 3,1 mld. în obligaţiuni de stat cu maturitate medie de aproape şase ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO