Bănci și Asigurări

Primitivismul supravegherii. ASF cere date zilnice brokerilor de asigurare pe mail. După câte alte falimente va începe digitalizarea şi la ASF?

Primitivismul supravegherii. ASF cere date zilnice...

Autor: Mircea Nica

30.03.2023, 08:30 1212

Presată de opinia publică, ASF cere acum brokerilor de asigurare să transmită zilnic numărul de contracte RCA şi primele intermediate pe fiecare asigurător, dar o face prin e-mail într-o epocă în care totul se rezumă la rapiditate, iar tehnologia bate la uşă de ani buni.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să ceară brokerilor de asigurare şi asigurătorilor raportări suplimentare zilnice, după ce de-a lungul ultimilor 7 ani piaţa RCA a avut patru companii care s-au prăbuşit sub supravegherea instituţiei. Cu toate acestea, în era tehnologiei, informaţiile sunt solicitate pe mail.

Deşi ASF încearcă să supravegheze piaţa cum ar fi trebuit de fapt să o facă încă de la înfiinţare, metoda prin care obţine informaţiile din piaţă se rezumă la acelaşi canal de zeci de ani, folosit la începuturi, e-mailul. Acest lucru înseamnă că în interiorul ASF un angajat face copy-paste pe fiecare fişier Excel trimis de cei pe peste 200 de brokeri în fiecare zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO