Bănci și Asigurări

ProCredit încearcă să refinanţeze datoriile firmelor mici

ProCredit încearcă să refinanţeze datoriile firmelor mici

Autor: Liviu Chiru

04.10.2010, 23:51 24

ProCredit Bank, un jucător de talie mică specializat pefinanţarea afacerilor mici şi a sectorului agricol, încearcă săatragă clienţi cu un credit special pentru refinanţarea altordatorii. Noul credit, vândut în cadrul unei promoţii până lasfârşitul anului, permite firmelor mici şi mijlocii să îşirefinanţeze împrumuturi mai vechi, contracte de leasing sau liniide credit.

"Există posibilitatea de a obţine sume suplimentare pentru platadatoriilor comerciale, a taxelor sau pentru investiţii şi capitalde lucru", explică reprezentanţii ProCredit. Creditul se acordă peo perioadă de cel mult 10 ani. În condiţiile în care foarte puţineafaceri mai reuşesc să crească în această perioadă, refinanţareadatoriilor mai vechi rămâne principalul business pentru bănci.Bancherii preferă să consolideze datoriile firmelor pe care le-aufinanţat, deoarece au astfel un control mai bun asupra fluxurilorde numerar şi le pot acorda facilităţi la nevoie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO