Bănci și Asigurări

PwC: Tranzacţiile cu portofolii de credite neperformante şi non-core ar putea ajunge în Europa la 80 mld. euro, în 2014

PwC: Tranzacţiile cu portofolii de credite neperformante...

Autor: Claudia Medrega

02.04.2014, 18:47 93

Tranzacţiile cu portofoliile de credite neperformante şi non-core din Europa ar putea ajunge în 2014 la aproximativ 80 mld. euro, după ce anul trecut operaţiunile cu astfel de active au ajuns la 64 mld. euro, în creştere cu 40% faţă de 2012, potrivit unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă PwC.

Nivelul ridicat a fost determinat de tranzacţiile din Marea Britanie, Belgia, Irlanda, Spania şi Germania.

“Ne aşteptăm ca şi 2014 să fie un an record pentru piaţa europeană a tranzacţiilor cu portofolii de credite non-core şi neperformante, iar nivelul de activitate este preconizat să atingă un nou record de 80 mld. euro. Estimăm că au fost deja încheiate sau sunt în curs de a fi încheiate tranzacţii cu portofolii de credite cu o valoare totală ce depăşeşte 30 mld. euro. Activitatea de tranzacţionare este alimentată de nevoia multor bănci europene de a a-şi optimiza bilanţul şi de a-şi restructura operaţiunile. Restructurarea bancară va continua încă cel puţin cinci ani”, a declarat Cornelia Bumbăcea, partener, Tranzacţii, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO