Bănci și Asigurări

Radu Crăciun, şeful BCR Pensii, cere noii puteri politice să nu se atingă de pensiile private ale românilor şi să nu le naţionalizeze ca Polonia şi Ungaria. Nu pot decât să doresc decidenţilor români să stea departe de iluzia soluţiilor pe termen scurt, care produc daune ireparabile pe termen lung

Radu Crăciun, CEO al BCR Pensii

Radu Crăciun, CEO al BCR Pensii

Autor: Cristian Hostiuc

03.04.2017, 00:05 795
Radu Crăciun, CEO al BCR Pensii şi unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români, trage un semnal de alarmă în privinţa ideii de naţionalizare a pensiilor private (Pilonul II), care ar putea fi pusă în discuţie ca un mijloc de acoperire a deficitului bugetar.

Într-o opinie publicată pe blogul personal, el spune că o asemenea decizie ar avea efecte ireparabile pe termen lung pentru români.

„Naţionalizarea fondurilor de pensii private din Ungaria şi Polonia a dus la pierderi certe în cel puţin două planuri: lăsarea şi în viitor a pen­sionarilor la cheremul unui stat din ce în ce mai sărac şi văduvirea eco­nomiei naţionale de importante fonduri de dezvoltare. Nu pot decât să doresc decidenţilor români să stea departe de iluzia soluţiilor pe termen scurt, care produc daune ireparabile pe termen lung pentru cei care, prin impozitele pe care le plătesc, fac ţara să meargă“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO