Bănci și Asigurări

Raiffeisen a inchis 20 de unitati si a renuntat la 200 de angajati

31.05.2010, 23:49 393

Raiffeisen Bank, una dintre primele zece banci de pe piata, atrecut la restructurarea retelei teritoriale in primul trimestru,inchizand 20 de unitati specializate in vanzarea de crediteipotecare, si si-a redus mai departe personalul, care s-a diminuatcu aproape 200 de angajati.

In pofida crizei, banca mentinuse anul trecut numarul punctelorde distributie, insa caderea cererii pentru credite ipotecare siinteresul modest al Raiffeisen pentru programul "Prima casa" aucondus la lichidarea agentiilor "Casa ta" dedicate creditelorimobiliare. Tendinta de ajustare a personalului a fost vizibila peparcursul anului trecut si s-a accentuat in primul trimestru din2010: circa 200 de posturi au disparut din schema. De la inceputullui 2009, Raiffeisen si-a redus numarul de angajati cu 860, pana laaproape 6.000. Reprezentantii bancii vorbesc despre "plecari depersonal".

"Banca a continuat in primul trimestru initiativele deimbunatatire a activitatilor sale si a facut eforturi sa compensezeplecarile de personal prin eficientizarea fluxurilor si proceselorbancare. Astfel, personalul care a parasit banca a fost inlocuitpartial si selectiv", a comentat pentru ZF Bogdan Popa, directorulfinanciar al Raiffeisen Bank.

Prelungirea crizei a continuat sa macine si portofoliul declienti, care s-a ingustat cu peste 13.700. De la sfarsitul lui2008 Raiffeisen a pierdut 111.282 de clienti, intrand sub pragul de2 milioane. Vezi pagina 6

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO