Bănci și Asigurări

Reacţia bancherilor la posibila taxare a activelor bancare cu 0,5%: ARB nu comentează, CPBR spune că nu a avut discuţii. Un bancher de top: „Noi putem spune că nu ne afectează, pentru că o să transmitem mai departe această nouă taxă în costurile clienţilor”

Reacţia bancherilor la posibila taxare a activelor...

Autor: Anelis Baciu

30.08.2017, 18:24 3103

Bancherii nu au avut nicio reacţie oficială la posibila taxare cu 0,5% a activelor bancare. Asociaţia Română a Băncilor (ARB) din cadrul căreia fac parte toate băncile mari din piaţa locală nu a transmis niciun comentariu la solicitarea ZF, în timp ce Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) a precizat prin secretarul general Bogdan Preda că „nu are cunoştiinţe despre existenţa unor discuţii formale cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe pentru implementarea acestei taxe” .

Pe de altă parte, un bancher care conduce o bancă de top zece din piaţa locală a afirmat că această taxă nu va avea efecte negative asupra băncilor, în condiţiile în care ea va fi transferată în costurile clienţilor.

Noi putem spune că nu ne afectează, pentru că o să transmitem mai departe această nouă taxă în costurile clienţilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO