Bănci și Asigurări

România, pe locul 48 în clasamentul Doing Business al Băncii Mondiale

Autor: Iulian Anghel

29.10.2014, 12:37 340

România ocupă anul acesta locul 48 din 189 de ţări analizate în clasamentul “Doing Business 2015” al Băncii Mondiale – un instrument care măsoară libertarea economică a ţărilor lumii în funcţie de mai multe criterii cum ar fi uşurinţa în plata taxelor, obţinerea creditelor sau facilitiăţi în deschiderea afacerilor.

Clasamentul este alcătuit pe criterii diferite faţă de cel de anul trecut astfel că, deşi România a ocupat în 2013 locul 73, nu se poate afirma că a avansat în clasamentul din acest an în care ocupă locul 48.

Cel mai important avans al României de la ultimul raport încoace este îmbunătăţirea modalităţilor de plată a taxelor, prin dezvoltarea unui sistem de plată cu cardul.

România rămâne, în acest clasament, în spatele ţărilor din Estul Europei şi a aproape tuturor ţărilor din Vest: Letonia – locul 23; Lituania – locul 24; Polonia – locul 32; Bulgaria – locul 38. În spatele României se află Ungaria – locul 54 şi Moldova – locul 63.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO