Bănci și Asigurări

Şase bănci primesc 400 mil. euro de la BEI şi FEI pentru IMM-uri. Băncile vor acorda aceste credite pentru noi investiţii şi pentru capital de lucru

Şase bănci primesc 400 mil. euro de la BEI şi FEI...

Autor: Anelis Baciu

20.06.2017, 00:07 1689

Şase bănci locale printre care Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, BCR, Banca Transilvania, Bancpost şi ING vor semna mâine acorduri operaţionale cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI) prin care vor primi fonduri în valoare de 400 milioane de eu­ro pentru finanţarea companiilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

Băncile vor acorda aceste credite pentru noi investiţii şi pentru capital de lucru. Valoarea totală a finanţărilor care vor merge la IMM-uri va trece de 500 milioane euro datorită efectului de multiplicare.

Acordul de colaborare dintre Grupul BEI, Comisia Europeană şi Guvernul României a fost semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2016. Finanţările pentru IMM vor fi acordate de băncile selectate prin apel deschis.

Potrivit unor date prezentate de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), în România sunt 450.000 de IMM-uri cu o cifră de afaceri de 100.000 de euro. Dintre acestea însă, doar 80.000 au avut profit anul trecut, ceea ce potrivit asociaţiei, indică o cerere solvabilă slabă pe acest segment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO