Piaţa asigurărilor a crescut cu 8% în T1 2017

Schimbări în topul celor mai mari asigurători în T1 2017. Noul lider este City Insurance

31 iul 2017 Autor: Claudia Medrega

Pe locurile următoare în topul asigurărilor din T1 se plasează Groupama, NN Asigurări de Viaţă, Generali, BCR Asigurări de Viaţă şi Uniqa Asigurări.

Piaţa asigurărilor a crescut cu 8% în T1 2017, totalul pri­melor brute subscrise ajun­gând la 2,73 mld. lei. Topul celor mai mari companii de asigurări a înregistrat schimbări, City Insurance - ieşită recent din procedura de redresare financiară - devenind lider. Pe poziţiile următoare în top s-au situat Allianz Ţiriac, Euroins, Omniasig şi Asirom.

Companiile locale de asigurări (generale şi de viaţă) au subscris în T1 din 2017 prime brute sub­scrise în va­loare de 2,73 mld. lei, în creş­te­re cu 8% faţă de aceeaşi perioadă de a­nul trecut, potrivit datelor agregate de Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Datele includ atât societăţile de asigurare, cât şi sucursalele.

Cea mai mare parte a subscrierilor, circa 80%, au fost pe segmentul asigurărilor generale.

Asigurările generale au înregistrat în primul trimestru al anului 2017 o creştere de 1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce ascensiunea pe segmentul de asigurări de viaţă a fost de 35,8%.

Valoarea primelor brute subscrise de către societăţile de asigurări şi de sucursale, doar pe teritoriul României, a fost de 2,71 mld. lei, în creştere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Primele brute subscrise pe teritoriul altor state au înregistrat o scădere cu 51% în T1 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, city insurance
, top
, lider
, schimbari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide