Bănci și Asigurări

Seful UniCredit pe corporate banking pleaca din Romania

09.05.2010, 23:11 327

Melih Mengu, 43 de ani, veteranul turc al pietei financiarelocale, renunta la functia de vicepresedinte executiv pe corporatebanking al UniCredit Tiriac Bank si odata cu banca paraseste siRomania, dupa aproape 12 ani.
El a fost unul dintre pionierii pietei de leasing, conducandsuccesiv firmele Romlease, DemirRomlease si UniCredit Leasing. Amai avut tentative sa se intoarca in tara natala, insa actionariicompaniilor i-au cerut sa ramana. Dupa opt ani de leasing, inoctombrie 2006 a trecut pe corporate banking, fiind numitvicepresedinte la fosta HVB Tiriac Bank, iar din vara lui 2007 aocupat aceeasi pozitie la UniCredit Tiriac Bank. Peste jumatate dinafacerile bancii vin din corporate banking.
In prezent, UniCredit functioneaza cu cinci membri in board: RasvanRadu, presedinte executiv, Stanislav Georgiev, vicepresedinte pefinanciar, Septimiu Postelnicu, vicepresedinte pe operatiuni,Zoltan Major, vicepresedinte pe retail si Daniela Bodirca,vicepresedinte pe risc. Succesorul lui Mengu ar putea fi tot unexpat.
Vice portughez la Millennium
O alta miscare de top management a avut loc la Millennium Bank,unde in locul fostului director general adjunct Dan Sandu a fostadus un portughez, Nuno Fereira Alves, care a venit ca directorexecutiv, intrand si in Consiliul de Administratie. Pe langadirectorul general Jose Toscano, din board mai face parte DorelPiti, recrutat in 2007 de la Bancpost.
Dan Sandu a plecat in toamna anului trecut de la Millennium, undepregatise proiectul lansarii pe piata de la zero din 2007. El adevenit presedinte al Romexterra Bank, o institutie de credit maiveche pe piata, dar cu active apropiate de cele ale Millennium. Lasfarsitul lui 2009, Romexterra avea o cota de piata de 0,7%, fatade 0,9% in 2008, in timp ce Millennium avea 0,6%, fata de 0,4% in2008.
Alaturi de Sandu, in noua echipa de la Romexterra a venit FlorianKubinschi ca vicepresedinte pe operatiuni. Al treilea membru alboardului aprobat de BNR este Mircea Benescu, vicepresedinte perisc, cu experienta de 10 ani, din 2006 lucrand pentru Bancpost totin risk management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO