Bănci și Asigurări

Sucursala BT din Italia vinde credite românilor care vor să-şi cumpere locuinţe în ţară

Sucursala BT din Italia vinde credite românilor care vor...

Autor: Anelis Baciu

15.06.2015, 00:01 945

Banca Transilvania, prin intermediul diviziei din Italia, vinde credite ipotecare în euro cetăţenilor români care obţin venituri în Italia şi care doresc să achiziţioneze o locuinţă sau un teren în România. Linia de finanţare se acordă pe o perioadă de cel mult 30 de ani, iar suma maximă ce poate fi împrumutată ajunge la 250.000 de euro.

Banca percepe o dobândă anuală calculată pe baza indicatorului Euribor la şase luni plus o marjă de 5,25% (5,4%) şi a dobânzii de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) la care se adaugă o marjă de 6,8% (6,85%). În plus, clienţii trebuie să plătească un comision de analiză a dosarului de 1,5% din valoarea creditului, un comision de administrare de 50 de euro pe an şi să suporte cheltuielile de evaluare şi asigurare a  imobilului.

În cazul creditelor de peste 25.000 de euro, clienţii BT sunt nevoiţi să încheie şi o asiguare de viaţă. Sucursala BT Italia a fost înfiinţată la începutul anului 2014 şi are în prezent 2.000 de clienţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO