Top 10 evenimente din asigurări în 2016: Plafonarea tarifelor la RCA a spulberat optimismul asigurătorilor şi a transformat 2016 într-un an dezastruos

19 dec 2016 Autor: Anelis Baciu

Anul 2016 a adus plafonarea tarifelor la RCA, continuarea consolidării pieţei, un nou lider în asigurări generale, schimbări de şefi şi noi reguli de solvabilitate.

1. Plafonarea tarifelor la RCA

Plafonarea tarifelor pentru poliţele auto obligatorii (RCA) la presiunea firmelor de transport a fost de departe cel mai dezbătut şi mai controversat subiect din piaţa românească de asigurări în 2016.

La finalul lunii septembrie, gu­ver­nul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea tarifelor la RCA pentru o perioadă de şase luni pentru toate categoriile de vehicule.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2016

 
Cuvinte cheie:
rca
, asigurari
, tarife
, asiguratori
, evenimente
, optimism
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide