Bănci și Asigurări

Topul celor mai mici dobânzi plătite de băncile locale la depozitele în euro pe trei luni

Topul celor mai mici dobânzi plătite de băncile locale...

Autor: Ciprian Botea

07.09.2013, 10:51 1197

Dobânzile în scădere şi comisioanele mari de retragere numerar fac neatractive depozitele în valută, pentru că în multe cazuri clienţii care vor să-şi păstreze economiile în euro ajung să scoată de la bancă mai puţini bani decât au depus.

Dacă aveţi 5.000 de euro şi vreţi să-i depu­neţi la bancă pentru mai puţin de trei luni trebuie să cântăriţi cu atenţie ofertele din piaţă, pentru că multe bănci mari au coborât cu bonificaţiile la 1-2% pe an, iar dobânda încasată nu mai acoperă nici măcar comisionul de retragere a banilor din cont.

UniCredit Ţiriac se află în fruntea clasamentului pentru cele mai mici dobânzi percepute la depozitele în euro pe trei luni. Banca plăteşte pentru sume mai mici de 10.000 de euro o dobândă de 1% pe an pentru toate scadenţele mai mici sau egale cu un an şi percepe un comision de retragere numerar de 0,6%, respectiv 30 de euro la un depozit de 5.000 de euro, inclusiv în ziua scadenţei. Doar dobânda obţinută la un depozit mai mare de nouă luni acoperă practic acest cost.

Bancherii au încercat să încurajeze clienţii să economisească pe termene mai lungi abia în ultimii ani după ce în trecut s-au pliat pe preferinţa deponenţilor pentru produsele de economisire pe termen scurt. Totuşi, şi dobânzile la depozitele pe termene lungi au scăzut vizibil în ultimul an, iar băncile încearcă acum să atragă clienţi mizând pe alte avantaje.

Citiţi şi : Mai merită să faci economii în valută? La un depozit de 5.000 de euro pe trei luni nu mai retragi nici măcar banii depuşi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO