Bănci și Asigurări

Treichl, Erste: Este prea devreme pentru a spune dacă România se mişcă spre stabilitate politică

Treichl, Erste: Este prea devreme pentru a spune dacă...

Autor: Marius Oncu

06.11.2015, 16:33 684

"În privinţa situaţiei politice din România este prea devreme să spunem dacă ne putem mişca, în baza a ceea ce s-a întâmplat, către o situaţie politică stabilă sau rămâne de văzut. Este prea devreme să spunem ceva", a declarat Treichl într-o conferinţă cu jurnalişti şi analişti, răspunzând unei întrebări privind situaţia din România.

Conferinţa de presă a fost organizată pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Erste pentru trimestrul al treilea.

Premierul Victor Ponta şi-a depus miercuri mandatul după protestele din stradă, generate de tragedia din clubul Colectiv. Noi manifestaţii au avut loc în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară în serile de miercuri şi joi, manifestanţii cerând schimbarea clasei politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi dimineaţă, că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea Guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Astfel, vineri, la consultările cu preşedintele au participat în premieră, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai protestatarilor, care s-au putut înscrie pentru unul din cele aproximativ 20 de locuri.

Iohannis s-a întâlnit vineri cu şi reprezentanţii formaţiunilor ALDE şi UNPR, după ce în ziua precedentă a avut consultări cu PNL, PSD, UDMR şi minorităţile.

BCR este cea mai mai mare bancă din România după active, de 13,5 miliarde euro la finele lunii septembrie.

Instituţia de credit a realizat în primele nouă luni un profit net de 904,3 milioane lei (203,6 mil. euro), după o pierdere de 2,42 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii masive a costurilor cu provizioanele, care s-au plasat la 55 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO