Bănci și Asigurări

UniCredit analizează vânzarea unor active ale Bank Austria, pentru circa 800 milioane de euro

UniCredit analizează vânzarea unor active ale Bank...

Autor: Anca Dumitrescu

20.10.2015, 10:57 972

"Este una dintre opţiunile avute în vedere", a spus una dintre surse.

Surse citate de publicaţia austriacă Der Standard au spus că banca italiană poartă discuţii la nivel înalt cu fondul american de investiţii Cerberus Capital Management, proprietarul băncii austriece Bawag PSK.

O a doua sursă a confirmat că au loc discuţii legate de activele de retail şi cele destinate IMM-urilor cu reprezentanţii Bawag, deţinută de Cerberus şi GoldenTree Asset Management.

UniCredit vrea să obţină aproximativ 800 de milioane de euro prin această vânzare, care ar dubla activele Bawag, dar acordul nu este sigur, având în vedere dezacordurile legate de preţuri, a adăugat sursa.

Reprezentanţii Bawag au refuzat să comenteze dar au reiterat că acţionarii băncii evaluează mai multe opţiuni strategice.

Der Standard a relatat că operaţiunile de administrare a averilor ale Bank Austria urmează să fie incluse în subsidiara Schoellerbank.

UniCredit a precizat într-un comunicat că nu a fost luată încă o decizie referitoare la Bank Austria şi că nu există încă o soluţie preferată.

"La nivel general putem confirma că urmărim permanent ajungerea la modele de afaceri sustenabile din punct de vedere financiar în toate regiunile", se arată în comunicat.

Bank Austria derulează majoritatea afacerilor UniCredit în Europa Centrală şi de Est.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, reface un plan strategic pe cinci ani prezentat acum un an, pentru creşterea veniturilor şi reducerea costurilor.

Banca intenţionează să desfiinţeze circa 10.000 de locuri de muncă, majoritatea în Italia, Germania şi Austria, au declarat mai multe surse.

Reducerea costurilor ar ajuta UniCredit să tempereze temerile din piaţă că ar putea avea nevoie de o emisiune de acţiuni, eventualitate respinsă în mod repetat de Ghizzoni.

"În contextul afacerilor cu profitabilitate redusă, UniCredit evaluează permanent un număr de soluţii organice şi non-organice, pentru îmbunătăţirea profitabilităţii generale a grupului", se arată în comunicatul băncii.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, iar la nivel global este prezent în 17 state, unde are peste 140.000 de angajaţi.

În România, UniCredit Bank Austria a preluat participaţia de 45% deţinută de Ion Ţiriac la UniCredit Ţiriac Bank, ajungând astfel la o deţinere de 95,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO