Bănci și Asigurări

UniCredit Bank, a cincea bancă din sistem după active, vrea să îşi majoreze capitalul cu 76 mil.lei prin aport în numerar

UniCredit Bank, a cincea bancă din sistem după active,...

Autor: Roxana Rosu

27.12.2017, 11:07 401

UniCredit  Bank, a cincea cea mai mare bancă din România, intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu maxim 76 milioane lei, prin aport în numerar, până la suma de 455 milioane de lei, măsura urmând să fie discutată de acţionari pe 29 ianuarie.

Operaţiunea se va realiza prin emisiunea unui numpr de 8,18 milioane acţiuni cu valoare nominală de 9,3 lei. Acţionarii băncii îşi pot exercita dreptul de preferinţă la un preţ de subscriere de 85,23 lei/acţiune, din care 75,9 lei reprezintă prima de emsiune.

În cazul subscrierii integrale a tuturor acţiunilor nou emise, valoarea totală a subscrierilor va fi de 697 miliaone lei, din care 76 milioane lei aport la capitalul social al băncii şi restul va reprezenta prima de emisiune, înregistrată în rezerve. 

Grupul italian UniCredit a raportat un profit net aferent operaţiunilor din România în valoare de 69 milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie a acestui an, în creştere cu circa 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În primul semestru, Unicredit Bank a raportat un profit de 225,2 milioane lei, în scădere cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Banca avea active sub administrare în valoare de 38,1 mi­liarde lei, în creştere cu 1,4% şi capitaluri proprii de 3,61 miliarde lei, un avans de 2,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO