Bănci și Asigurări

UniCredit ieftineste ipotecarele in lei si in euro

07.12.2009, 23:00 17

UniCredit Tiriac Bank, una dintre bancile de top zece, a redusmarjele de dobanda pe care le aplica peste indicatorii independentila creditele cu garantii imobiliare cu pana la 1,5 puncteprocentuale atat la lei, cat si la euro.

Astfel, un credit in lei pentru achizitia sau constructia delocuinte este vandut cu o marja de 2,3 puncte procentuale pesteindicatorul pietei interbancare Robor la 6 luni, dobanda fiind inprezent de 12,98% pe an. Banca si-a ingustat marja cu 1,5 puncteprocentuale.

La creditele de nevoi personale garantate cu o ipoteca UniCredita ingustat marja cu jumatate de punct, pana la 4,3 puncte. Dobandaeste acum de 14,98% pe an. Cea mai importanta reducere de marja afost insa operata la creditele de nevoi personale cu ipoteca ineuro, respectiv de 1,55 puncte procentuale. Astfel, marja a coboratacum la 6,95%, fiind aplicata peste indicatorul Euribor la saseluni. Dobanda nominala ajunge acum la 8,29% pe an.

Mai multe banci au operat ajustari ale dobanzilor la creditelede retail, insa majoritatea s-au concentrat pe finantarile ineuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO