Bănci și Asigurări

Uniqa incearca sa atraga clienti pe RCA cu servicii de avertizari meteo

26.11.2009, 23:08 51

Uniqa Asigurari spera sa incheie 160.000 de polite de raspunderecivila auto (RCA) in 2010 odata cu lansarea serviciului deavertizare meteo privind producerea de fenomene meteo extreme,MeteoAlert. Serviciul este gratuit si va fi disponibil initial doarclientilor din segmentul RCA care vor incheia sau isi vor reinnoipolita de asigurare incepand din luna decembrie.

In 2008 Uniqa a avut 130.000 de clienti RCA, dar anul acestacompania a pierdut din portofoliul de clienti in conditiile in carea avut licenta suspendata de catre Comisia de Supraveghere aAsigurarilor (CSA) timp de catreva luni, a spus Alfred Vlcek,vicepresedintele Uniqa Asigurari.

MeteoAlert este furnizat prin intermediul companiei austriece deservicii meteo Ubimet fiind disponibil atat prin sms, cat si prine-mail. Reprezentantii Uniqa spun ca principalul avantaj este acelaca informatiile sunt localizate precis, avertizarile fiind emisepentru zona in care locuieste clientul. "Avertizarile suntrealizate special pentru fiecare client Uniqa, in functie dedomiciliul lui, pe baza codului postal. Fiecare client va primiavertismente exacte si localizate, pentru orasul sau, cu cel putindoua ore inainte de producerea fenomenelor", a precizat Vlcek.Avertizarea meteo de la Uniqa este disponibila inclusivautoritatilor locale.

MeteoAlert este primul serviciu de acest fel lansat de catre ocompanie de asigurari din Romania. Uniqa mai ofera alerte privindproducerea de fenomene meteo extreme clientilor din Austria si dinalte cateva tari din Europa Centrala. Pagubele produse in Romaniade fenomenele meteo extreme (furtuni, ninsori abundente sau polei)se ridica la 150 mil. euro pe an, iar valoarea acestora este increstere, a notat vicepresedintele Uniqa. Reprezentantii UniqaAsigurari spun ca serviciul va fi extins ulterior si catrecelelalte categorii de clienti, inclusiv cei care incheie polite deasigurare obligatorie a locuintelor prin reteaua Uniqa.

Asigurarea obligatorie a locuintelor va fi realizata, incepandde anul viitor, de catre Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor(PAID) prin intermediul celor 13 companii membre. Uniqa detine 15%din actiunile PAID.

Uniqa se numara printre primele zece societati de asigurari dinRomania, in primele sase luni din 2009 inregistrand prime brutesubscrise de 248 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO