UNSAR: Dacă nu se schimbă nimic în zona de conduită în trafic, în infrastructură, nu ne putem aştepta la scăderi de preţuri la RCA

16 mar 2017 Autori: Anelis Baciu , Cristina Bellu

Tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) nu vor scădea atât timp cât nu se vor lua mă­suri pentru îmbunătăţirea comportamentului în trafic al şoferilor, al infrastructurii şi acţiuni în sen­sul dimi­nuării frecvenţei daunelor provo­cate în străi­nătate de autotu­ris­mele asigu­rate local, a de­cla­rat Mă­dălin Roşu, respon­sabil asigu­rări auto în ca­drul asociaţiei pro­fe­sionale a asigură­torilor UNSAR.
 
„Dacă nu se schimbă nimic în zona de com­portament în tra­fic, în infrastructură, în frec­venţa dau­nelor care se produc în afara ţă­rii, nu ne putem aştepta la scă­deri de preţuri sau de costuri pe segmentul RCA“, a spus Mădălin Roşu.
 
Dezbaterile pe tema RCA s-au reluat din nou în Par­lament în condiţiile în care se apropie ter­me­nul de expirarea a plafonării tarifelor. Plafonarea ta­ri­fe­lor RCA a intrat în vigoare la 18 noiembrie 2016 şi ar urma să fie eliminată începând cu 19 mai anul acesta.
 
În această perioadă tariful maxim pen­tru o poliţă RCA încheiată de un transportator este de 7.534 lei, în timp ce în cazul persoanelor fizice ta­riful ma­xim se situează între 541 lei şi 3.087 lei, în funcţie de vârsta şoferului şi capa­ci­tatea ci­lin­drică a auto­vehiculului.
 
Autoritatea de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) a pro­pus un set de acţiuni pen­tru tranziţia de la preţuri ad­ministrate la preţuri libere, printre aces­tea numărându-se stabilirea preţului de refe­rinţă, monitorizarea primelor efective pentru sec­toa­rele cele mai vulnerabile, introducerea con­cep­tului de client cu risc ridicat şi implementarea unor  măsuri specifice de protecţie a consumatorilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
UNSAR
, refuz
, rca
, infrastructura
, trafic
, preturi
, asteptare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide