Bănci și Asigurări

VIG a avut pierderi de 99 milioane de euro şi a dat afară 750 de oameni anul trecut

Peter Hagen,  CEO al Vienna Insurance Group

Un business sustenabil necesită inclusiv reducerea, pe termen scurt, a primelor subscrise atunci când este necesar. De exemplu, în România noi refuzăm intenţionat să participăm la războiul preţurilor pe segmentul asigurărilor auto, chiar dacă aceasta a însemnat scăderea primelor în 2013.

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group Un business sustenabil necesită inclusiv reducerea, pe termen scurt, a primelor subscrise atunci când este necesar. De exemplu, în România noi refuzăm intenţionat să participăm la războiul preţurilor pe segmentul asigurărilor auto, chiar dacă aceasta a însemnat scăderea primelor în 2013.

Autor: Ciprian Botea

11.04.2014, 00:08 335

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează prin trei companii o cincime din piaţa locală a asigurărilor, a raportat anul trecut o pierdere brută de 99 mil. euro din operaţiunile derulate în România, dublu faţă de rezultatul negativ din 2012. VIG a ajuns astfel la pierderi cumulate de aproape 160 mil. euro în ultimii trei ani.

Austriecii au accelerat în aceste condiţii restructurarea afacerilor locale, numărul mediu de angajaţi fiind în 2013 cu 750 de persoane sub nivelul din anul anterior. Numărul angajaţilor scăzuse cu 500 de persoane în 2012. Cele trei companii deţinute de VIG pe piaţa locală au avut anul trecut un număr mediu de 2.727 de salariaţi. Spre comparaţie, în 2009 numărul salariaţilor atinsese un nivel record de aproape 5.100 de persoane.

Cele trei companii locale ale VIG au subscris anul trecut prime în valoare 362 mil. euro pe piaţa locală, cu 11% sub nivelul din 2012. VIG a avut anul trecut cheltuieli cu despăgubirile în scădere cu 43%, la 175 mil. euro. Pierderile s-au dublat, însă în condiţiile scăderii veniturilor din investiţii cu 27% şi a veniturilor trecute în categoria „altele“ cu 57%. Cota de piaţă a austriecilor a alunecat sub pragul de 20% anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO