Bănci și Asigurări

​VIG aduce doi noi membrii în Consiliul de Supraveghere al Asirom. În funcţia de preşedinte este numit un neamţ, membru în board-ul grupului-mamă la Viena

​VIG aduce doi noi membrii în Consiliul de...

Autor: Liviu Popescu

24.12.2015, 12:37 622

Asirom, societate de asigurare controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a decis să îl numească pe Hans Raumauf în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Asirom în locul lui Hans Peter Hagen, care astfel a renunţat să mai facă parte din consiliul de supraveghere al asigurătorului, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

Rolland Groll este celalălt membru în consiliul de supraveghere care ocupă totodată şi funcţia de vicepreşedinte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) aprobase în octombrie anul acesta numirea lui Hagen în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Asirom. Hagen, CEO al grupului VIG, se va retrage şi din această funcţie de la 1 ianuarie 2016 când va fi înlocuit de Elisabeth Stadler, director general al asigurătorului austriac Donau Versicherung, parte a VIG.

Vienna Insurance Group controlează pe piaţa românească Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

Asirom a subscris anul trecut prime din asigurări generale şi de viaţă de 575,3 milioane de lei, în creştere cu 5,7% faţă de 2013, dar sub nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli, care prevedea subscrieri totale de 599 milioane de lei.

Totodată, compania a încheiat anul cu un rezultat negativ de 29,4 milioane lei, în scădere cu 87,5% faţă de 2013, pe fondul pierderilor din liniile de asigurări de răspundere civilă auto (RCA) şi agricole.

VIG este cel mai mare grup de asigurări din România. Pe lângă Austria, asigurătorul mai oprezează în ţări precum Cehia, Polonia şi Slovacia, Serbia, Bulgaria sau regiunea ţărilor baltice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO