Bănci și Asigurări

Volksbank Austria estimează pierderi de peste 200 mil. euro pe 2013 şi ar putea cere iar ajutorul statului

Volksbank Austria estimează pierderi de peste 200 mil....

Autor: Razvan Voican

22.12.2013, 17:17 427

Volksbank Austria, care controlează 51% din Volksbank România, se aşteaptă că va încheia anul acesta cu un rezultat negativ de peste 200 mil. euro, după ce în 2012 avusese pierderi de 131 mil. euro.

Rezultatele financiare îi sunt afectate în continuare şi de filiala locală, care ar urma să rămâne de asemenea pe pierdere în 2013 şi care tocmai a primit din Austria o nouă injecţie de capital de 61 mil. euro în cadrul unei majorări totale de 120 mil. euro menite să-i susţină indicatorii de solvabilitate.

De asemenea, Volksbank Austria suferă din cauza costurilor cu deprecierea importantului portofoliu imobiliar pe care încă îl deţine.

În aceste condiţii, banca ar putea avea nevoie de un nou ajutor din partea statului austriac, care deja a intrat şi ca acţionar cu 43,3% din capital. Autoritatea Austriacă pentru pieţele financiare a cerut ca Volksbank să ajungă la o rată de capital de 13,6%, misiune care se anunţă dificilă din cauza pierderilor şi a efectului trecerii de la cerinţele de capital Basel II la Basel III. Austriecii şi-au propus să vândă Volksbank România până cel târziu la sfârşitul lui 2015, până atunci continuând un program de restructurare şi relansare a băncii pe un profil de business universal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO