Buget 2012

Udrea, nemulţumită de bugetul pentru investiţii al MDRT pe 2012 şi speră la o rectificare pozitivă

Udrea, nemulţumită de bugetul pentru investiţii al MDRT pe 2012 şi speră la o rectificare pozitivă

Foto: Dumitru Matiu

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

26.11.2011, 19:00 766

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, că bugetul pentru investiţii pe care îl are ministerul pe 2012 este insuficient, iar investiţiilor vor fi prioritizate şi speră la o rectificare pozitivă anul viitor.

"În momentul în care la minister avem datorii pe lucrări efectuate şi facturate de 6 milioane de RON, vorbim de lucrările de drumuri, de reabilitare de drumuri judeţene şi de interes local şi alte datorii pentru alte lucrări de investiţii, cum ar fi apă, canal, locuinţe sociale, locuinţe ANL, care duc la aproximativ 1 miliard de RON, sigur că un buget de investiţii ca cel pe care îl are ministerul este insuficient, trebuie să prioritizăm investiţiile şi sperăm într-o rectificare pozitivă anul viitor", a precizat Udrea, întrebată dacă este mulţumită de bugetul pe 2012 alocat MDRT.

Bugetul pentru anul viitor al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a fost modificat de Guvern în creştere comparativ cu alocările din acest an şi cu proiectul iniţial de buget, document care prevedea reducerea fondurilor destinate acestui minister, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor.

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost stabilit astfel la 3,45 miliarde lei, faţă de 3,44 miliarde lei în acest an.

"Este o creştere mică, iniţial a avut o sumă mai mică faţă de 2011", a spus Ialomiţianu.

În varianta iniţială a proiectului de buget pentru anul viitor, bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului scădea de la 3,4 miliarde lei la 3,1 miliarde lei.

Citiţi pe ZF ultimele noutăţi despre Bugetul pe 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO